Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Waar let je op bij de aanschaf van een eerste skateboard?

Overweeg je om een skateboard te kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Hieronder een paar tips die je kunnen helpen bij het vinden van je eerste skateboard. Daarbij komen verschillende soorten boards aan de orde, en lees je meer over het kiezen van de maat van het skateboard. 

Welk soort skateboard kies je?

Er zijn ontzettend veel skateboards te verkrijgen van heel uiteenlopende merken. Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten boards, die ieder een andere ervaring brengen. Hou je ervan om lange afstanden af te leggen? Of met je board de stad te doorkruisen? Dan kun je denken aan een cruiser of een longboard. Een longboard is met zachtere, dikkere wielen schokbestendiger en geschikter voor het rijden op diverse wegdekken. Wil je vooral tricks uitvoeren? Kies dan voor een klassiek skateboard.

Hoe bepaal je de maat?

Met zoveel skateboards op de markt kun je, zeker als beginnende skater, het overzicht wel een beetje kwijtraken. Hoe weet je bijvoorbeeld welke maat skateboard je moet kiezen? Een skateboard bestaat uit verschillende delen. De plek waar je op staat is het deck. Wordt er gesproken over de maat van het skateboarddeck, dan gaat het in de meeste gevallen om de breedte van dit oppervlak. Als je voor het eerst een skateboard koopt, zullen je lengte en schoenmaat de richtlijn zijn bij het kiezen van een bepaalde maat.

Richtlijnen

De richtlijnen voor het kiezen van een skateboard zijn slechts dat, richtlijnen. Deze vuistregels zijn handig op het moment dat je voor de allereerste keer een skateboard koopt. Met de tijd zul je ontdekken welk soort skateboard en welke decklengte en breedte het beste passen bij jou als persoon en je skatestijl. Je kunt er dan ook voor kiezen volledig je eigen skateboard samen te stellen. Als beginner is het slimmer eerst te kiezen voor een skateboard dat al compleet samengesteld is. Je bent hiermee voordeliger uit en kunt zo snel in de praktijk ervaren hoe het skateboarden je bevalt.

Meters maken

Als skater moet je een goede balans hebben. Dat leer je door veel te oefenen. Als beginnende skater doe je dit het liefst op een zo vlak mogelijke ondergrond. Misschien wil je direct de half-pipe in, maar het is belangrijk eerst de basis onder de knie te krijgen. Zoek een parkeerterrein op in de buurt en begin met oefenen. Start met het leren afzetten, balanceren en remmen. Tijdens het oefenen zul je ontdekken hoe je comfortabel afzet. Daarbij zul je een voorkeur hebben voor een bepaalde voet. De andere voet staan dan automatisch vooraan op het skateboard. Leren gaat met vallen en opstaan. Vergeet daarom niet bescherming te kopen zoals een helm, pols- en knie beschermers.