Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Inspiratie: hoe richt je een mooie kinderkamer in?

Ben je van plan om binnenkort een kinderkamer in te richten? Dan ben je aan het juiste adres! In dit artikel wordt er kort besproken waarmee je rekening kan houden om een geschikte kamer in te richten voor je kind! In dit artikel bespreken we aspecten zoals het interieur, kleur en vorm van de kamer. Veel leesplezier!

Kleur

Deze tip zal wel vanzelfsprekend zijn. Als het een jongetje is, dan kiezen de meeste ouders voor een stoere kleur zoals donkerblauw, grijs, groen en of wit. Het combineren van deze kleuren komt ook goed van pas.

Als de kamer voor een meisje wordt ingericht, is het verstandig om wat zachtere kleuren te gebruiken. Paars, wit, roze en lichtbruine kleur past goed. Ook geeft het een warm gevoel en kan het goed worden gecombineerd met het interieur. Daar komen we in het volgend kopje op.

Interieur

Kindervloerkleden maakt een kinderkamer pas compleet! Er zijn verschillende soorten vloerkleden beschikbaar. Denk hierbij aan raceauto’s, voetbal, olifant e.d. voor de jongens.

Prinsessen, eenhoorn en andere schattige designs kunnen gebruikt worden voor meisjeskamer.

Ook de kledingkasten, bureaus, en allerlei andere interieur moet goed aansluiten op de kleur van de kamer. Heeft de kamer een blauw-grijze kleur? Dan is het verstandig om soortgelijke kleuren te gebruiken voor het interieur.

Ben je benieuwd naar verschillende soorten kindervloerkleden? Bekijk dan de website van Flycarpets.nl voor meer informatie en inspiratie!

Kamergrootte

In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is het steeds moeilijker om een geschikte woning te vinden. Meestal zijn dit huizen met maximaal 2 kamers (exclusief 1 woonkamer). Voor grote gezinnen wordt het lastig, omdat kamers gedeeld moeten worden.

Probeer hier rekening mee te houden, vooral als een kamer door een jongen en meisje gedeeld moet worden. De kleur en het interieur van de kamer moet 50/50 worden ingedeeld zodat het kind zijn eigen ruimte kan creëren.