Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Huiswerkbegeleiding en bijles: wat is het verschil?

Als ouder zijnde wil je natuurlijk dat jouw kind zijn best doet op school en mooie resultaten neerzet. Niet elk kind doorloopt de schoolperiode even makkelijk. Sommigen kinderen worden enorm snel afgeleid waardoor ze niet goed zijn in leren. Andere kinderen kunnen bepaalde lesstoffen niet goed opnemen in hun hersenen. De slechte schoolprestaties kunnen een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen van jouw kind. Als je ziet dat jouw kind moeite heeft op school dan kan het handig zijn om hem of haar volgend jaar aan te melden voor huiswerkbegeleiding en/of bijles. Huiswerkbegeleiding en bijles zijn bergrippen die vaak door elkaar worden gehaald. In dit artikel beschrijf ik de verschillen.

Huiswerkbegeleiding

Bij huiswerkbegeleiding draait het niet om de stof die het kind leert, maar om de begeleiding die hij krijgt tijdens het leren. De begeleiders helpen de kinderen om te plannen en om goed te leren leren. Tijdens huiswerkbegeleiding zitten de kinderen in kleine groepjes op een rustige locatie waar ze kunnen werken aan hun huis- en leerwerk. Hier is geen afleiding en kunnen de kinderen geconcentreerd werken. Voor huiswerkbegeleiding kun je nu al terecht bij huiswerkinstituut Orbit in Amsterdam.

Bijles

Bij bijles wordt er daadwerkelijk ingegaan op de stof die de kinderen op school krijgen. Bij bijles worden kinderen geholpen met stof die ze moeilijk vinden. Doordat bijles individueel plaatsvindt is alle aandacht gericht op het kind. Tijdens bijles kan het kind op zijn eigen tempo werken waardoor alle stof goed doorgenomen kan worden. Bijles is dus erg handig als jouw kind een bepaald vak niet goed snapt en hier extra begeleiding in nodig heeft.

Door de juiste vorm van begeleiding kan jouw kind zijn of haar schoolprestaties verbeteren. Weet wat je kind nodig heeft en bespreek dit. Wil je jouw kind opgeven voor huiswerkbegeleiding of bijles in Amsterdam dan kan je nu al terecht bij huiswerkinstituut Orbit!